Андре Токев даде златната MasterChef престилка за авангарден „тако“ сладолед

Престилката отиде при 21-годишния пловдивчанин Димитър Тончев

11.03.2020г. / 10 39ч.
Мария Дуковска
Снимка: bTV

Снимка: bTV

Вчера, в последния ден от кастингите на MasterChef, Андре Токев без колебание даде своята златна престилка на 21-годишния пловдивчанин Димитър Тончев. Той изучава изкуствен интелект във Великобритания и е категоричен в любовта си към науката. Димитър сподели, че харесва молекулярната кухня и експериментира на база познанията си за химичните процеси при обработка на продуктите. Той спечели адмирациите на енциклопедиста в кухнята със своя авангарден прочит на сладолед в „тако“ вафлена коричка и сфера от портокалов сок. Chef Токев оцени безспорната комбинация от интелект и талант, които се изявяват в експлозия от вкус и техника според най-новите тенденции в света. А хоби-готвачът обясни участието си в предаването с решението „този живот няма да го изживея без да отворя поне един ресторант“. Както и убедеността, че кулинарното шоу ще му даде „идеалния старт от гледна точка на финанси и популярност“.

Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу раздадоха и последните бели престилки на кандидатите за титлата MasterChef на България и 100 000 лева. Графичната дизайнерка Десислава Чапова получи поздравления за своя деконструиран пай с крем от манго и италиански меренг, както и за отношението си към хляба с квас като към „второ дете“. 31-годишната старозагорка сподели, че е един от най-големите фенове на кулинарното състезание и е дошла на арената, за да сбъдне мечтата си да има собствена пекарна. Икономистът Богдан Богданов оправда идването си от Брюксел с перфектен телешки стек със скариди, сос паризиен и чипс от сладък картоф. Страстният любител на барбекюто и сочните стекове накара дори избягващата животински продукти Chef Силвена Роу да си „оближе пръстите“.

Писателят и убеден веган Георги Жеков развълнува не само дамата в журито със своите зеленчукови лимецови мъфини с авокадова разядка, философията си за здравословното хранене като лекарство и практикуването на екстремни спортове. Престилки спечелиха „бито руто маки“ вариацията на суши на Мина Михайлова, филето от елен с печена земна ябълка на шампиона на България по хвърляне на диск Владимир Девизиев и мъфините с тиквички и кифличките със сирене и кашкавал на винарката Ани Шмит.

Управителят на ресторант Теодора Бонева влезе в кухнята с категоричната заявка, че не е дошла за малко и успя да я потвърди с рецептата си за скумрия на тиган с по-различна картофена салата и японска майонеза.

Тя призна, че е подготвила тоалетите си за няколко месеца и разказа, че бързо се ориентира в творческите и управленски процеси.

37-годишният копирайтър Ивайло Спасов сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу „хипстърска“ чиния с хрупкав лаврак и „таратор“ със сусамов тахан, която му спечели „радикална промяна в живота“. Рекламистът от Кърджали призна, че професията му се съчетава отлично с мултикултурните и кулинарните му интереси, затова дори скептичните „ще плачат“, ако не опитат. Запалената фенка на предаването, която успя да разтопи сърцето на самурая в журито – Венислава Миразчийска, спечели мечтаната престилка с филе от лаврак с тиквичка, сушен домат и песто. Тя призна, че се е подготвяла усилено за състезанието, като приятелят й засичал вкъщи време 1 час.

Коментирай